Tegenslag voor Oranje vrouwen

lineth

Een flinke tegenslag voor Lineth Beerensteyn. De Oranje Leeuwin verliet het stadion in Dunedin zondag op krukken na de gewonnen WK-wedstrijd tegen Portugal (1-0). In de 87e minuut moest de Oranje-spits geblesseerd het veld verlaten, en het lijkt erop dat het om een serieuze blessure gaat. Vandaag wordt meer duidelijkheid verwacht over de ernst van haar kwetsuur na onderzoek in het plaatselijke ziekenhuis van Dunedin.

Als de blessure van Beerensteyn het einde van haar toernooi betekent, is dat een harde klap voor zowel haar als de Oranje Leeuwinnen, die het WK ook al moeten spelen zonder de geblesseerde eerste spits Vivianne Miedema.

Hoewel Oranje, Shanice van de Sanden als reserve-aanvalster bij zich heeft, kan zij niet meer aan de wedstrijdselectie worden toegevoegd. Van de Sanden reisde als reserve mee naar Nieuw-Zeeland. Tot 24 uur voor het eerste duel had zij een geblesseerde speelster mogen vervangen, maar die deadline is inmiddels verstreken.

Donderdag staat de tweede groepswedstrijd van Oranje tegen Amerika op het programma.

oranjevrouwen

Oranjevrouwen winnen van België 4-0

Nederland behaalde een indrukwekkende 4-0 overwinning op België en houdt zo zicht op deelname aan de Olympische Spelen. Onder leiding van bondscoach Andries Jonker eindigde het team bovenaan in hun groep in de Nations League, dankzij een beter doelsaldo dan Engeland. Lineth Beerensteyn zorgde met twee doelpunten voor een 2-0 voorsprong, terwijl Damaris Egurrola in de extra tijd twee keer scoorde, waardoor Nederland de nodige doelpunten behaalde. Engeland, gecoacht door…

Spaanse-voetbalvrouwen

Waarom de Spaanse voetbalsters verandering eisen

Nadat Spanje in 2015 werd uitgeschakeld voor de Women’s World Cup, ontmoetten hoge functionarissen van de Spaanse voetbalbond (RFEF) de speelsters voordat ze terugkeerden uit Canada. Het was het eerste WK waarvoor Spanje zich had gekwalificeerd en een exit in…

hermosa

Hermoso dient juridische klacht in tegen Rubiales

Jenni Hermoso heeft een klacht ingediend naar aanleiding van de kus van de voorzitter van de Spaanse voetbalfederatie (RFEF), Luis Rubiales, na de finale van het Vrouwen Wereldkampioenschap. Tijdens de medailleceremonie na de overwinning van Spanje op Engeland in Sydney…

spanje-wk

Engeland verliest WK-finale van Spanje met 1-0

Na de overwinning van Sarina Wiegman’s Engeland op het EK in eigen land vorig jaar, was het vertrouwen groot richting deze finale. De problemen buiten het veld die het Spaanse team ondervond, waren bekend — 15 speelsters trokken zich minder…

sarina

Sarina Wiegman als vervanger voor Gareth Southgate?

De Football Association bevestigt dat de Engelse vrouwencoach mogelijk het mannenteam overneemt. Lionesses-coach Sarina Wiegman wordt door de FA overwogen als mogelijke opvolger van Gareth Southgate, de manager van het Engelse mannenteam. Wiegman werd in 2021 aangesteld en heeft Engeland…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben 24 jaar of ouder