FC Volendam huurt speler van Newcastle United

volendam

Het lijkt erop dat Garang Kuol komend seizoen vrijwel zeker voor FC Volendam zal spelen. De achttienjarige aanvaller werd afgelopen winter door Newcastle United overgenomen van Central Coast Mariners en wordt beschouwd als één van de grootste talenten van Australië.

Volgens The Athletic is Newcastle United onder de indruk van het aantal talenten dat doorbreekt in de Eredivisie en daarom willen ze, na Yankuba Minteh aan Feyenoord te hebben uitgeleend, Kuol komend seizoen stallen bij FC Volendam. Hoewel er interesse was vanuit de Engelse Championship, kozen “the Magpies” ervoor om hem uit te lenen aan FC Volendam. De enige mogelijke hindernis voor deze overeenkomst is de werkvergunning van Kuol, die momenteel wordt aangevraagd.

In januari werd Kuol door Newcastle United gehaald met het oog op de langere termijn van de club. Daarom werd de buitenspeler meteen uitgeleend aan Heart of Midlothian, maar dat bleek geen groot succes te zijn. In negen wedstrijden wist Kuol slechts één doelpunt te scoren en heeft hij geen enkele keer de volledige negentig minuten gespeeld. Ondanks deze tegenvallende ervaring in Schotland zal hij met open armen ontvangen worden bij Volendam.


Number1 Voetbalreizen - De specialist in voetbalreizen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *