Feyenoord en PSV zijn verder dan Ajax

ajax

Ajax heeft tot nu toe een teleurstellende transferzomer, die niet aan de verwachtingen voldoet. Hoewel er in de tweede helft van het afgelopen seizoen reikhalzend werd uitgekeken naar de zomer om nieuwe aanwinsten te halen, is er tot nu toe weinig vooruitgang geboekt in Amsterdam.

Met slechts Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic als nieuwe spelers, lijkt Ajax serieus te moeten overwegen om zich dit seizoen te schikken in de subtop van de Eredivisie.

Terwijl PSV Noa Lang aantrekt als recordaankoop en Feyenoord zevenvoudig international Calvin Stengs binnenhaalt, blijft het opvallend stil bij Ajax. Hoewel Jurriën Timber en Dusan Tadic zijn vertrokken, zijn er nog geen vervangers aangetrokken. Met de start van de competitie op 12 augustus in het vooruitzicht, begint de tijd nu echt te dringen voor Ajax.

De defensie van Ajax tijdens de oefenwedstrijd tegen Anderlecht bestond uit de jonge spelers Devyne Rensch (20), Olivier Aertssen (18), Jorrel Hato (17), en Anass Salah-Eddine (21). Met zo’n jonge achterhoede lijkt Ajax verre van klaar voor de competitie, wat ook bleek uit de pijnlijke 3-0 nederlaag in Brussel. Het zorgelijke voor de Amsterdammers is dat het team, dat vorig seizoen als derde eindigde in de Eredivisie, eigenlijk alleen maar verzwakt lijkt te zijn.

Hoe moet Ajax nu verder? Volgens Arno Vermeulen, Chef Voetbal bij de NOS, moeten de Ajax-supporters rekening houden met een seizoen in de middenmoot: “Op dit moment schat ik Feyenoord het hoogst in, gevolgd door PSV, en dan is er een kloof naar Ajax, FC Twente en AZ. Daartussen zie ik weinig verschil.”

Vermeulen legt uit: “Bij Feyenoord en PSV kun je al acht of negen namen op papier zetten, maar bij Ajax is er op dit moment geen duidelijk fundament. Dat is een verontrustend en problematisch teken. Het kan nog wel even duren voordat de trainer de puzzel oplost.”

Ajax wordt gelinkt aan diverse spelers, maar tot nu toe is alleen de naam van Josip Sutalo van Dinamo Zagreb concreet genoemd. Volgens Vermeulen is dit een zorgwekkend signaal: “Feyenoord investeert in spelers met Eredivisie-ervaring en dat pakt goed uit. Ajax lijkt niet veel interesse te hebben in Eredivisie-spelers en zoekt het elders met buitenlandse spelers. Hoewel ze met veel spelers in contact worden gebracht, gebeurt er uiteindelijk niet veel. Het lijkt erop dat ze moeite hebben om de juiste versterkingen te vinden.”

Al met al ziet Vermeulen het somber in voor Ajax: “Tenzij er nog geweldige spelers worden aangetrokken, zie ik Ajax strijden om de derde plaats in plaats van voor het kampioenschap. Eind juli is één ding duidelijk: Feyenoord en PSV zijn veel verder dan Ajax.”


Ajax-thuisshirt-23-24

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *