Magische Messi Schittert in Amerikaans Avontuur

Messi-MLS

Lionel Messi blijft indruk maken tijdens zijn avontuur bij het Amerikaanse Inter Miami. In zijn tweede wedstrijd voor de club toonde de 36-jarige Argentijnse wereldkampioen opnieuw zijn klasse. Binnen slechts 22 minuten in de wedstrijd tegen Atlanta United scoorde hij al twee keer, waarmee hij zijn nieuwe team naar een verbluffende 4-0 overwinning leidde en hun plaatsing voor de knock-outfase van de prestigieuze Leagues Cup veiligstelde. Dit toernooi biedt een uitdagende confrontatie tussen clubs uit de Amerikaanse en Mexicaanse competities.

De tweede helft van de wedstrijd liet Messi zien dat hij niet alleen een fenomenale doelpuntenmaker is, maar ook een geweldige teamspeler. Hij leverde een prachtige assist voor het vierde doelpunt, dat werd benut door Robert Taylor. Het was een hereniging van oude bekenden, want Taylor was voorheen een ploeggenoot van Messi bij FC Barcelona.

Na een subliem optreden als invaller tijdens zijn debuutwedstrijd tegen het Mexicaanse Cruz Azul, waarin hij in blessuretijd een winnende vrije trap scoorde en Inter Miami naar een 2-1 overwinning leidde, blijft Messi de harten van voetbalfans in Amerika veroveren. Zijn overstap naar Inter Miami in de zomer van Paris Saint-Germain liet velen verbaasd achter, maar het is duidelijk dat de magie van Messi niet gebonden is aan een bepaalde club of competitie.

Messi’s aanwezigheid heeft ook een positieve invloed gehad op zijn voormalige FC Barcelona-maatje, Sergio Busquets. De ervaren Spaanse middenvelder, die ook voor het eerst een basisplaats kreeg bij Inter Miami, liet zien dat hij nog steeds in topvorm verkeert en speelde een cruciale rol bij het openingsdoelpunt met een weergaloze pass..

Met elke wedstrijd bewijst Messi dat leeftijd slechts een getal is en dat zijn passie voor voetbal onsterfelijk is. Als hij deze vorm vasthoudt, zal hij ongetwijfeld een onschatbare aanwinst blijken te zijn voor Inter Miami en voor het Amerikaanse voetbal als geheel. De magie van Messi is springlevend, en de voetbalwereld geniet met volle teugen mee van deze ongekende show.

Lees ook: Het debuut van Lionel Messi bij Inter Miami.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *