Nederlandse televisiezenders tonen weinig interesse in uitzendrechten Saoedische voetbalcompetitie

Uit een rondvraag van het Algemeen Dagblad blijkt dat Nederlandse televisiezenders niet staan te springen om de uitzendrechten van de Saoedische voetbalcompetitie binnen te halen. Ondanks de komst van supersterren als Cristiano Ronaldo en mogelijk Kylian Mbappé, verwachten ze bitter weinig interesse onder Nederlandse kijkers.

De Saoedische voetbalcompetitie heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het aantrekken van internationale topspelers om de competitie aantrekkelijker te maken. Met de komst van Cristiano Ronaldo en de mogelijke transfer van Kylian Mbappé naar een Saoedische club, hoopt de competitie op een boost in populariteit.

Echter, Nederlandse televisiezenders zijn sceptisch over de interesse van Nederlandse kijkers in de Saoedische voetbalcompetitie. Volgens de rondvraag van het Algemeen Dagblad zijn er verschillende redenen waarom de zenders terughoudend zijn.

Ten eerste is er weinig bekendheid en affiniteit met de Saoedische voetbalcompetitie onder Nederlandse kijkers. De competitie heeft niet dezelfde historie en reputatie als bijvoorbeeld de Engelse Premier League of de Spaanse La Liga. Hierdoor is de kans klein dat Nederlandse voetbalfans specifiek afstemmen op wedstrijden uit de Saoedische competitie.

Ten tweede speelt ook de politieke situatie een rol. Saoedi-Arabië ligt regelmatig onder vuur vanwege schendingen van mensenrechten en de betrokkenheid bij de oorlog in Jemen. Nederlandse televisiezenders willen mogelijk niet geassocieerd worden met een competitie die gelinkt kan worden aan een land met dergelijke controverses.

Tot slot is er ook concurrentie van andere voetbalcompetities. Nederlandse televisiezenders hebben al uitzendrechten van populaire competities zoals de Eredivisie, de Premier League en de Champions League. Deze competities hebben een grote schare trouwe fans en trekken daardoor meer kijkers. Het is voor de zenders dan ook de vraag of het de moeite waard is om te investeren in de uitzendrechten van de Saoedische voetbalcompetitie.

Al met al lijkt het erop dat Nederlandse televisiezenders weinig interesse hebben in het uitzenden van de Saoedische voetbalcompetitie. De onbekendheid en het gebrek aan affiniteit onder Nederlandse kijkers, de politieke situatie en de concurrentie van andere competities spelen hierbij een rol. Het is dan ook de vraag of de komst van supersterren als Cristiano Ronaldo en Kylian Mbappé voldoende zullen zijn om de interesse van Nederlandse kijkers te wekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *