Willem van Hanegem: “Ajax maakt fout door Calvin Bassey te verkopen”

willem

Voetballegende Willem van Hanegem heeft kritiek geuit op Ajax vanwege hun beslissing om Calvin Bassey te verkopen aan Fulham voor een bedrag van ongeveer 21 miljoen euro. De Nigeriaanse verdediger had graag in Amsterdam willen blijven, maar Ajax heeft ervoor gekozen om hem van de hand te doen.

Van Hanegem, die bekend staat om zijn scherpe analyses en ongezouten mening, is van mening dat Ajax een fout maakt door Bassey te laten gaan. Hij gelooft dat de jonge verdediger veel potentieel heeft en dat hij een waardevolle aanwinst zou zijn geweest voor het team.

In een interview zei Van Hanegem: “Ik begrijp niet waarom Ajax ervoor kiest om Bassey te verkopen. Hij is een getalenteerde speler met veel potentieel. Ik denk dat hij nog veel kan groeien en zich verder kan ontwikkelen bij Ajax.”

“Het is belangrijk om jonge talenten te behouden en hen de kans te geven om zich te ontwikkelen. Ajax heeft een geweldige jeugdopleiding en kan spelers als Bassey helpen om hun volledige potentieel te bereiken. Het is jammer dat ze ervoor kiezen om hem te verkopen,” voegde Van Hanegem eraan toe.

De beslissing van Ajax om Bassey te verkopen heeft ook tot kritiek geleid van fans en analisten. Velen zijn het ermee eens dat het behouden van talent een prioriteit zou moeten zijn voor de club, vooral gezien het succes dat Ajax heeft gehad met het ontwikkelen van spelers in het verleden.

Het is duidelijk dat de verkoop van Bassey een controversiële beslissing is geweest. Alleen de tijd zal uitwijzen of Ajax de juiste keuze heeft gemaakt door hem te laten gaan. In de tussentijd zal Bassey zijn carrière voortzetten bij Fulham, terwijl Ajax op zoek zal moeten naar andere versterkingen om het vertrek van de getalenteerde verdediger op te vangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *