Feyenoord’s Champions League-deelname: Prijzengeld en Potentiële Verdiensten

feyenoord

Feyenoord, de kampioen van Nederland van afgelopen seizoen, heeft zich gekwalificeerd voor de Champions League. Dit betekent niet alleen sportieve glorie, maar ook financiële voordelen voor de club. Hoewel de Rotterdammers nog geen wedstrijd hebben gespeeld, hebben ze al een aanzienlijk bedrag aan prijzengeld ontvangen van de UEFA. In dit artikel zullen we bespreken hoeveel Feyenoord tot nu toe heeft verdiend en welke potentiële inkomsten er nog kunnen volgen.

Prijzengeld tot nu toe

Als deelnemer aan de Champions League heeft Feyenoord al een bedrag van €15,25 miljoen ontvangen als startpremie. Dit is een vast bedrag dat alle clubs ontvangen bij deelname aan het toernooi. Daarnaast heeft Feyenoord ook nog eens €2,7 miljoen verdiend door deel te nemen aan de kwalificatierondes. Dit brengt het totale prijzengeld tot nu toe op €17,95 miljoen.

Potentiële verdiensten

Naast het reeds verdiende prijzengeld, heeft Feyenoord ook nog kans op extra inkomsten. De UEFA heeft namelijk verschillende bonussen en premies beschikbaar gesteld voor clubs die verder komen in het toernooi. Zo ontvangt elke club die de groepsfase bereikt een extra bedrag van €2,7 miljoen. Daarnaast is er ook nog een bonus van €1,5 miljoen voor elke gewonnen wedstrijd in de groepsfase en €500.000 voor elk gelijkspel.

Als Feyenoord erin slaagt om de knock-outfase te bereiken, kunnen de potentiële verdiensten nog verder oplopen. Voor het bereiken van de achtste finales ontvangt de club €6 miljoen, voor de kwartfinales €6,5 miljoen, voor de halve finales €7,5 miljoen en voor het bereiken van de finale €15 miljoen. De winnaar van de Champions League ontvangt nog eens €4 miljoen extra.

Conclusie

Feyenoord heeft tot nu toe al een aanzienlijk bedrag aan prijzengeld verdiend door deelname aan de Champions League. Met een totaal van €17,95 miljoen kunnen ze al mooie investeringen doen voor de club. Daarnaast zijn er nog potentiële verdiensten die kunnen oplopen tot miljoenen euro’s als ze verder komen in het toernooi. Het succes op het veld kan dus niet alleen leiden tot sportieve glorie, maar ook tot financiële voordelen voor Feyenoord.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *