Ajax naar Bulgarije

ajax

In de play-offs van de Europa League staat Ajax tegenover Ludogorets.

De Bulgaarse club, Ludogorets boekte een overtuigende 5-1 thuisoverwinning op FC Astana, ondanks een 2-1 nederlaag in Kazachstan de week ervoor. Jakub Piotrowski was de uitblinker met twee doelpunten op donderdagavond.

Op donderdag 24 augustus trekt Ajax eerst naar Bulgarije om het tegen de huidige landskampioen op te nemen. Een week later volgt de return in de Johan Cruijff ArenA. De winnende ploeg kwalificeert zich voor de groepsfase van dit prominente Europese clubtoernooi.

Interessant is dat de Nederlandse doelman Sergio Padt, die oorspronkelijk uit de jeugdacademie van Ajax komt, bij Ludogorets speelt. Echter, de ex-keeper van FC Groningen was niet van de partij tijdens de overwinning van 5-1.