Ajax speelt gelijk tegen Excelsior

ajax

Op zaterdagavond liep Ajax tijdens hun uitwedstrijd tegen Excelsior hun eerste puntenverlies van het seizoen op. Een blunder van Jakov Medic zorgde voor een achterstand voor de club uit Amsterdam, hoewel ze een deel van die schade later wisten te herstellen.

De ongunstige weersomstandigheden, waaronder hoge temperaturen en een lastig bespeelbaar kunstgrasveld, leidden tot een trage eerste helft. Carlos Forbs, die voor het eerst in de basis startte, onderschepte een bal van Serano Seymor, wat Brian Brobbey in staat stelde om het net te vinden (0-1).

Ondanks de competitie van nieuwkomer Chuba Akpom, had Brobbey meerdere kansen om zijn score te verhogen. Zijn doelpunt vlak voor de pauze werd echter ongeldig verklaard vanwege buitenspel. Hoewel Excelsior tot dat moment vrij onopvallend was, maakten ze gelijk in de extra tijd van de eerste helft, met dank aan een assist van Arthur Zagré en een doelpunt van Siebe Horemans (1-1).

De tweede helft begon rampzalig voor Ajax. Medic, die de week ervoor nog de held was tegen Heracles Almelo, maakte een cruciale fout in het eigen strafschopgebied. Lazaros Lamprou profiteerde hiervan en bood Nikolas Agrafiotis een onmogelijke kans om te missen (2-1).

Om de zaken recht te zetten, vervangde Ajax-coach Steijn Forbs en Van den Boomen voor Taylor en Davy Klaassen. Dit leidde tot de gelijkmaker door Klaassen, na een assist van Mohammed Kudus.(2-2) Ondanks verdere pogingen van Ajax, bleef het gelijk. Excelsior had zelfs nog een kans om te winnen via invaller Derensili Sanches Fernandes.

Steijn liet de IJslander Kristian Hlynsson debuteren in de Eredivisie, maar dit leverde niet het gehoopte resultaat op. Uiteindelijk moest Ajax zich tevredenstellen met een gelijkspel in de tweede speelronde. Excelsior behaalde een tweede indrukwekkende prestatie na hun overwinning op NEC.

Samenvatting Excelsior – Ajax

Ajax zal nu zijn aandacht richten op de Europese competitie, met een aankomend duel tegen het Bulgaarse Ludogorets in de play-offs van de Europa League, terwijl hun wedstrijd tegen FC Volendam is verplaatst naar september.

ajax

1 thought on “Ajax speelt gelijk tegen Excelsior

Comments are closed.