Record-overwinning Portugal op Luxemburg 9-0

portugal

Onder leiding van bondscoach Roberto Martínez liet Portugal geen spaan heel van Luxemburg en won met maar liefst 9-0. De Portugese kranten spreken van een ongeëvenaard record.

Hoewel het stadion Estádio Algarve in Faro niet volledig gevuld was, kregen de aanwezige supporters een voetbalspektakel voorgeschoteld. “Zo’n wedstrijd hebben we in de 102-jarige historie van het nationale team nog niet meegemaakt”, aldus A Bola. “Tegen Luxemburg, dat eerder dit jaar al met 0-6 thuis verloor van Portugal, lieten we zien wat we in huis hebben.”

Het dagblad Record spreekt over een dominant Portugal. “Het team toonde zijn superioriteit door elke geboden kans te benutten. Met deze 9-0 overwinning boekten ze de grootste zege in hun geschiedenis, mede dankzij uitblinkers zoals Bruno Fernandes. Ook Gonçalo Ramos, Gonçalo Inácio en Diogo Jota droegen bij met ieder twee treffers.”

Publico plaatst echter een kanttekening bij de overwinning. “Ja, het is Portugal en ja, het was een grandioze overwinning, maar we moeten niet vergeten dat het tegen Luxemburg was. Ondanks hun groei blijven ze een van de meest kwetsbare teams in Europa.”

Jornal de Notícias noemt het een “feest van voetbal”. “Bruno Fernandes bekroonde zijn optreden met een treffer na drie assists, en João Félix liet ook van zich horen met een fantastisch schot van buiten de zestien. Een overwinning voor de geschiedenisboeken.”

Deze monumentale zege zet Portugal op een goede positie voor kwalificatie voor het EK. Volgende maand hebben ze aan een winst tegen Slowakije genoeg.

Stand:

Groep J kwalificatie EK 2024WGWGVDVDTPunten
 Portugal660024018
 Slowakije64118213
 Luxemburg631271610
 Bosnië-Herzegovina6204596
 IJsland62041096
 Liechtenstein60061190