Manchester United heeft de duurste selectie ter wereld, Ajax op plaats 32

old-trafford

De 430e editie van de CIES Football Observatory Weekly Post presenteert de top 100 voetbal-teams ter wereld die het meest hebben geïnvesteerd in transfervergoedingen (inclusief extra kosten ongeacht daadwerkelijke betaling) om spelers aan te trekken die momenteel in hun team zitten.

Vier teams staan bovenaan de lijst met investeringen van minstens één miljard euro: drie Engelse clubs namelijk: Manchester United, Chelsea en Manchester City en één Franse: Paris St-Germain.

duurste-selectie

Het Saudische team Al-Hilal (18e) is de club van buiten de grote vijf Europese competities die het meest heeft geïnvesteerd in transfervergoedingen om zijn team samen te stellen (€382m), voor Leicester City (26e, €281m) en Ajax (32e, €236m).

voetbal-selectie-kosten

Qua positie zijn de grootste uitgevers Liverpool voor doelmannen (€73m), Manchester United voor verdedigers (€383m), Real Madrid voor middenvelders (€447m) en Paris St-Germain voor aanvallers (€557m).

selectie

Feyenoord en PSV

De huidige landskampioen Feyenoord en PSV staan met respectievelijk €88 en €86 miljoen euro op de 74 ste en 76-ste plaats in de top 100.

VFB Stuttgart sluit de top 100, met €54 miljoen.

Clubs uit negentien verschillende competities staan in de top 100, met een maximum van 19 teams voor de Engelse Premier League (alle clubs behalve Luton), gevolgd door de Italiaanse Serie A (15 teams), de Spaanse Liga (12), de Franse Ligue 1 (11) en de Duitse Bundesliga (ook 11). Binnen niet-Europese competities is de Saudische Pro League het meest vertegenwoordigd (4 clubs), gevolgd door Mexico’s Liga MX (3) en Brazilië’s Serie A (2).