Erik Ten Hag: ‘Onze prioriteit is het duel met Brighton, niet Sancho’

Erik-ten-Hag

Erik ten Hag benadrukt dat Jadon Sancho op dit moment niet zijn grootste zorg is. Als coach van Manchester United ligt zijn focus op het aankomende duel tegen Brighton & Hove Albion.

“De kwestie rondom Sancho staat nu op de achtergrond. Het is cruciaal dat ik mijn team gereed maak”, zegt Ten Hag. Manchester United bevestigde donderdag dat Sancho momenteel niet tot de hoofdselectie behoort. De spanning tussen Ten Hag en de aanvaller escaleerde toen Sancho buiten de selectie werd gelaten voor de wedstrijd tegen Arsenal, vanwege een vermeend gebrek aan discipline. Een geïrriteerde Sancho beschuldigde Ten Hag ervan onjuiste informatie te delen en weigerde zijn excuses aan te bieden.

Op de vraag naar de situatie van Sancho, zegt Ten Hag: “Daar denk ik nu niet aan. We spelen een belangrijke wedstrijd, we gaan een reeks in met veel duels in korte tijd. Daar focus ik mij op.” De Nederlander vindt de kwestie rondom de aanvaller op dit moment niet relevant. “Het gaat ook niet om mij, het gaat om het team en de club. Ik steek mijn energie in het leveren van de beste prestatie zaterdag tegen Brighton. Ik steek al mijn energie in de spelers die wel beschikbaar zijn. Sancho is dat niet, dus op dit moment is hij niet belangrijk, omdat hij geen bijdrage kan leveren”

Ten Hag benadrukt echter dat hij geen onjuiste uitspraken over Sancho heeft gedaan: “Ik ben altijd eerlijk. Je moet dingen intern houden, maar als ik ernaar gevraagd wordt zal ik eerlijk zijn.” Ten Hag wil zich richten op de spelers die wel in de selectie zitten.