Liverpool wint van Wolverhampton Wanderers 3-1

liverpool

Liverpool klom zaterdag naar de top van de Premier League na een 3-1 overwinning op Wolverhampton Wanderers. Cody Gakpo eiste de spotlight op met een treffer en Ryan Gravenberch maakte in de laatste minuten zijn eerste minuten voor de club.

Het begon niet goed voor Liverpool; Hwang Hee-chan zette Wolverhampton al vroeg op voorsprong. Echter, na de rust herpakte het team van Jürgen Klopp zich met goals van Gakpo, Andrew Robertson en Harvey Elliott. Gakpo stond in de startelf van Liverpool, terwijl Gravenberch, afkomstig van Bayern München, voor het eerst de reservebank warmhield. Virgil van Dijk ontbrak vanwege een schorsing.

Wolverhampton begon sterk en binnen zeven minuten scoorde Hwang Hee-chan na een voorzet van Pedro Neto: 1-0.

In de eerste helft leek Liverpool niet helemaal op dreef en ze hadden geluk dat ze met slechts 1-0 achter stonden bij rust. Na de pauze kwamen ze echter sterk terug. Luis Díaz, die net het veld was ingekomen, was al snel gevaarlijk, maar het was Gakpo die gelijkmaakte na een voorzet van Mohamed Salah: 1-1.

Liverpool bleef druk zetten en kreeg uiteindelijk de overhand. Met nog vijf minuten te gaan, vierde Robertson zijn 200e Premier League-wedstrijd met een doelpunt na een samenspel met Salah. En in de blessuretijd zorgde Elliott voor de 3-1, waarna Gravenberch nog even zijn opwachting mocht maken.

Premier League-Uitslagen en Stand