Moeilijke tijden voor Erik ten Hag: Man U verliest weer

ten-hag

Manchester United lijdt pijnlijke nederlaag tegen Brighton op Old Trafford.

Manchester United ondervond zaterdag de overmacht van Brighton & Hove Albion in hun eigen stadion. Onder leiding van Erik ten Hag heeft United nu drie van de laatste vijf Premier League-wedstrijden verloren. Eerder verloor United al van Tottenham Hotspur (2-0) en Arsenal (3-1), waardoor ze met een magere zes punten uit vier duels staan.

Zo’n start leidt bij een club als United tot kritiek van fans en media, waarbij Ten Hag niet gespaard blijft. Overwinningen zijn dan het enige antwoord, maar Brighton was niet van plan mee te werken.

Brighton trad aan met Nederlanders Jan Paul van Hecke en Joël Veltman. Na twintig minuten namen ze de voorsprong: een assist van Simon Adingra werd door Danny Welbeck benut na een slimme actie van Adam Lallana. Welbeck, voormalig jeugdspeler van United, scoorde zo zijn vierde doelpunt tegen zijn oude club.

Vlak voor rust leek Rasmus Højlund de stand gelijk te trekken voor United, maar de VAR besliste anders vanwege een eerdere overtreding door Marcus Rashford. In de tweede helft verdubbelde Brighton de voorsprong na een actie van Kaoru Mitoma, Tariq Lamptey en afmaker Pascal Gross. Gross scoorde zo zijn zevende treffer tegen Man Utd.

De stemming bij United en Ten Hag werd er niet beter op, vooral toen Højlund werd gewisseld voor Anthony Martial, wat tot ongenoegen leidde bij het thuispubliek. Niet lang daarna maakte João Pedro het derde doelpunt voor Brighton. Hannibal Mejbri deed nog iets terug voor United, maar de eindscore bleef steken op 1-3 in het voordeel van Brighton. Met twaalf punten uit vijf wedstrijden presteert Brighton dit seizoen opmerkelijk goed.

Analyst Tim Sherwood uitte kritiek op Ten Hag’s prestaties

Bij Sky Sports zei Sherwood dat er onder Ten Hag geen significante individuele groei bij de spelers van United is. “Ik zie geen verbetering bij enige speler sinds zijn aantreden,” stelt Sherwood.

‘Vorig jaar heeft hij het nog oké gedaan. Hij kwam natuurlijk in een puinhoop terecht, hij kreeg te maken met de Ronaldo-situatie, maar hoe erg is dat nu eigenlijk? Een van de beste spelers ter wereld in je selectie. Daar had hij beter mee om moeten gaan, vind ik’, aldus Sherwood.

De voetbal-analyst concludeert: “Ondanks het talent in het team, zie ik geen vooruitgang onder zijn leiding.”

Premier League-Uitslagen en Stand