Arsenal wint nipt | Chelsea speelt gelijk

premier-league

Op zondag boekte Arsenal een overwinning vlak voor hun Champions League-confrontatie tegen PSV. Ze versloegen Everton met een nipte 0-1. Chelsea daarentegen slaagde er opnieuw niet in te winnen in de Premier League die dag. In de clash tussen Everton en Arsenal was het lang wachten op een doelpunt. Het was de Belg, Leandro Trossard, die ongeveer twintig minuten voor het einde na een fraaie combinatie het net vond.

Dit resultaat bouwde voort op Arsenal’s eerdere 3-1 zege op Manchester United. Tot nu toe heeft alleen Fulham punten afgepakt van het team van coach Mikel Arteta.

Na vijf speelrondes heeft Arsenal dertien punten vergaard. De runner-up van het vorige Premier League-seizoen staat momenteel achter Manchester City, Tottenham Hotspur en Liverpool in de ranglijst.

Woensdagavond zullen Arsenal en PSV elkaar ontmoeten voor de eerste wedstrijd van de Champions League-groepsfase. Deze wedstrijd, die gespeeld wordt in het Emirates Stadium in Londen, vangt aan om 21.00 uur.

AFC Bournemouth 0 – 0 Chelsea

Chelsea wist weer niet de winst te pakken in de Premier League. Onder leiding van manager Mauricio Pochettino bleef het steken op een 0-0 gelijkspel tegen Bournemouth. Wederom dus een tegenvallend resultaat voor ‘The Blues’, dat uit de eerste vijf wedstrijden slechts één overwinning behaalden. Ze bevinden zich momenteel op de veertiende plaats.

Het vorige seizoen was ook al geen succesvol jaar voor Chelsea. De club, die tweemaal de Champions League won, eindigde toen als twaalfde in de Premier League.

Bij Bournemouth, dat nog steeds op zoek is naar de eerste zege, maakten Justin Kluivert, Marcos Senesi en Luis Sinisterra hun opwachting vanaf de bank. Terwijl de ex-AZ verdediger Milos Kerkez vanaf het begin mocht starten.

Premier League-Uitslagen en Stand