Willem van Hanegem over Ajax en Feyenoord

willem-van-hanegem

Willem van Hanegem in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad: ,, Ik hoop dat Feyenoord wint, maar ik heb die Japanners Kyogo, Hatate en Maeda van Celtic een paar keer aan het werk gezien. En de Koreaan Yang. Geloof me, dat zijn geen koekenbakkers.”

De Kromme over Ajax: ”Ik heb FC Twente toch echt weleens beter gezien dan zondagmiddag tegen Ajax. Al die mensen die riepen dat FC Twente zo fenomenaal had gespeeld, begreep ik niet. Dat was niet zo. Ze speelden goed, maar meer was ook niet nodig. Ze startten wel geweldig en na de twee snelle doelpunten was de buit eigenlijk al binnen.”

”Ajax is op dit moment niet in staat om dat nog recht te trekken, al is het natuurlijk onzin als mensen roepen dat die spelers allemaal aan het niveau moeten wennen of het niet zouden aankunnen. Als je voor dergelijke bedragen naar Amsterdam wordt gehaald, dan zal je toch wel in de eredivisie wat kunnen laten zien? Of die Duitser Mislintat heeft er totaal geen kijk op, dat kan ook.” Aldus van Hanegem.

Ook ging de oud-speler en trainer in op de komende Klassieker en de CL wedstrijd van Feyenoord tegen Celtic: ”Dat Ajax zondag ook zomaar over de knie wordt gelegd door Feyenoord, daar ben ik dus helemaal nog niet zo zeker van. Feyenoord liet tegen Heerenveen wel écht voetbal zien. Het eerste halfuur was genieten en dat zeg ik niet zo vaak. Luka Ivanusec is zo’n slimme speler, Igor Paixão wordt steeds beter. Die zou ik tegen Celtic ook op rechts laten spelen.”

”Natuurlijk hoop ik dat Celtic hier wordt verslagen. Dat ze net zo worden overlopen als Heerenveen, dat geloof ik zeker niet. Zo speel je gewoon niet wekelijks. Mensen riepen dat die Friezen een keer een doodschop uit hadden moeten delen. Maar als je overal net te laat bent en dat was zo, dan ziet het er gewoon heel beroerd uit. Feyenoord deed het gewoon prima.”

”Dat Feyenoord zomaar even van Celtic en Ajax wint, moet ik echt nog zien. Net zo goed dat het onzin is dat Ajax niet zou kunnen winnen van Olympique Marseille en Feyenoord. In een paar dagen tijd kan er alweer veel veranderen in het voetbal.” sluit van Hanegem af.Ik ben 24 jaar of ouder