AZ blijft mede-koploper na overwinning op Sparta

az

Twee momenten in Alkmaar zorgden ervoor dat Sparta werd verslagen en AZ kan na vier speelrondes een foutloze score tonen. Hierdoor blijft AZ in lijn met medekoplopers PSV en FC Twente.

Door deze overwinning voegt Pascal Jansen zich bij een bijzonder lijstje. Slechts twee andere trainers wonnen de eerste vier competitieduels van het seizoen met AZ: Georg Kessler in het seizoen 1980/1981 en Louis van Gaal in 2005/2006, beide keren resulterend in een kampioenschap.

Hoewel het daarvoor nog vroeg is, toont het team wel veel potentie, met een aankomende start in de groepsfase van de Conference League. In de Eredivisie staan wedstrijden tegen PEC Zwolle, Heracles en Fortuna Sittard op de planning, gevolgd door een derby tegen Ajax op 8 oktober.

De wedstrijd begon met een fout van AZ na slechts 15 seconden. Maar na zeventien minuten zette AZ de score op 1-0 dankzij een schitterende actie die eindigde bij Dani de Wit. Kort daarna breidde Vangelis Pavlidis de voorsprong uit naar 2-0. Voor De Griekse spits was het zijn zesde doelpunt in vier wedstrijden, waarmee hij samen met Feyenoord-spits Santiago Giménez bovenaan de topscorerslijst staat

In de tweede helft kreeg AZ kansen om de voorsprong verder uit te bouwen, maar die werden niet benut. Desondanks wist Sparta niet terug te komen in de wedstrijd, ondanks een dreigende kopbal van Tobias Lauritsen. Jansen voerde enkele wissels door, maar een derde goal bleef uit.

Eredivisie-Uitslagen en Stand