Steijn geeft uitleg na verlies tegen FC Twente

maurice-steijn

Maurice Steijn geeft toe dat hij nog niet de ideale bezetting heeft gevonden voor de positie van rechtsbuiten bij Ajax. Chuba Akpom maakte zondagmiddag geen sterke indruk tijdens de verliespartij tegen FC Twente (3-1). Na Mohammed Kudus’ transfer naar West Ham United besloot Ajax-trainer Steijn, Chuba Akpom aan de rechterkant in te zetten in de wedstrijd tegen FC Twente. Echter, de spits die vorig seizoen 28 keer scoorde in het Championship (de tweede Engelse divisie, na de Premer League), had weinig invloed op het spel.

Berghuis op 10

‘Wij hebben daar van de week op getraind en toen was het niet ongelukkig’, verklaarde de trainer zijn keuze voor Akpom tijdens de persconferentie. ‘Ik nog aan het zoeken op die rechterkant, want ik wil Berghuis graag op 10 hebben om het voetbal in de ploeg te krijgen’, vervolgde Maurice Steijn. ‘Dat heb je vandaag ook gezien. Zodra hij zich met het elftal ging bemoeien en in het spel betrokken werd, gingen we voetballen. Dus dat is voor mij de discussie niet. We hadden gehoopt dat het beter zou lukken vandaag met Akpom, die eigenlijk als een soort tweede spits moest spelen. Maar daar kwam-ie te weinig.’

Gebrek aan scherpte

 ‘Je bent constant met elkaar bezig om zo snel mogelijk automatismen te kweken en dingen duidelijk te krijgen. We hebben eigenlijk pas twee dagen de hele groep bij elkaar, dat weten we allemaal. Daarom kan ik ook een hoop dingen verklaren. Maar wat ik moeilijk kan verklaren is de naïviteit en het gebrek aan scherpte aan het begin van de eerste en de tweede helft.’ aldus de Ajax trainer.

Steijn heeft hoop:

‘We kunnen er zeker muziek van maken, alleen hebben we vandaag een heel slechte beurt gemaakt. We gingen hier met een goed gevoel naartoe, want we hebben twee prima trainingsdagen achter de rug. Waar we met deze ploeg het meest mee aan de slag moeten, is het winnen van de duels en knokken voor elkaar. Als die basis er is, moet de rest ook snel, dat is duidelijk.’

Leiding:

‘Maar als niemand zijn man oppakt en niemand neemt de leiding, dan wordt het wel lastig. Je hoopt dat er van achteruit leiding wordt gegeven, maar ook daarin is het nog steeds een heel jonge ploeg. Sutalo is international van Kroatië, maar is ook nog maar 23. Hato is 17, Tahirovic is 20. Maar ze zullen dat wel beter moeten doen, dat is zeker.’ sloot Steijn af.Ik ben 24 jaar of ouder