Arne Slot & Quinten Timber over start Champions League

slot

Dinsdagavond staat Feyenoord tegenover de huidige Schotse landskampioen Celtic in hun openingsduel van de Champions League-groepsfase.

Tijdens de persconferentie zei Feyenoord-trainer Slot dat hij Celtic als een sterkere ploeg dan Rangers (PSV bereikte ten koste van Rangers de groepsfase van het miljardenbal). “PSV won thuis makkelijk, uit wisten ze niet te winnen. Celtic heeft in de laatste ontmoetingen maar één keer van ze verloren. Celtic is de afgelopen tien jaar een betere club geweest, je moet ze denk ik anders inschatten dan Rangers” volgens Feyenoord-trainer. “Ik vind het een zeer goede ploeg die gestructureerd voetbal speelt”, vervolgt Slot “Celtic heeft veel Aziatische invloeden met goed verzorgd voetbal, Postecoglu is daar mee begonnen en Rodgers gaat er mee verder.”

De Spitspositie

Over de spitsposite bij Feyenoord zei Slot het volgende: “Als je voorrondes niet meetelt dan is dat zo, dat is een gevolg van het feit dat we een coronajaar hebben. Ik denk dat iedereen wie er in het elftal gaat komen, dan staan er drie spelers voorin die allemaal in de spits kunnen spelen. We gaan het straks met de staf nog eens over hebben, dan trainen en dan ga je het zien. Het kan ook dat er niet specifiek één speler in de punt gaat starten.”

Slot over Timber

“Ik vind dat Quinten bijzonder en speciaal is bij sommige acties, maar er zitten te veel pauzes tussen die acties. Hij is fitter geworden, en kan nu vaker die kwaliteit te laten zien. Om een topspeler te worden moet je het veel vaker doen. Daar is hij tegen de kleinere clubs op de goede weg. Nu mag hij het tegen Celtic gaan laten zien.

Welk systeem speelt Feyenoord?

“Er zijn veel positiewisselingen waarbij het systeem niet veranderd. Wij zijn al twee jaar een team waar veel positiewisselingen te zien zijn. Wij spelen 4-3-3 en passen ons aan aan hoe de teams druk zetten. Paixão en Minteh zijn twee spelers die diep gaan en Ivanusec komt meer in de bal.” aldus Slot.

Bekijk hieronder de hele persconferentie