Blessure Frimpong, Jordan Teze opgeroepen als vevanger bij Oranje

jordan-teze

Door de blessure van Jeremie Frimpong, heeft bondscoach Ronald Koeman Jordan Teze opgeroepen voor de Nederlandse nationale ploeg. Dit gebeurde na een reeks afmeldingen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Ierland en Gibraltar.

De afwezigheid van Nathan Aké, Brian Brobbey, Steven Bergwijn, en nu ook Bayer Leverkusen-verdediger Frimpong, heeft geleid tot deze beslissing. Eerder waren Matthijs de Ligt, Mickey van de Ven en Sven Botman al uitgevallen door blessures.

Teze, die onder voormalig bondscoach Louis van Gaal drie keer voor Oranje uitkwam, met zijn laatste optreden in juni vorig jaar, krijgt nu opnieuw een kans. PSV-coach Peter Bosz had al geuit dat hij verwachtte dat Teze, na Joey Veerman en Jerdy Schouten, mogelijk een oproep voor het nationale team zou ontvangen.

HUIDIGE Selectie Nederlands Elftal

Doel: Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Flekken (Brentford), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion).

Verdediging: Daley Blind (Girona), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Quilindschy Hartman (Feyenoord), Jorrel Hato (Ajax), Jordan Teze (PSV), Stefan de Vrij (Internazionale).

Middenveld: Teun Koopmeiners (Atalanta), Tijjani Reijnders (AC Milan), Marten de Roon (Atalanta), Joey Veerman (PSV), Jerdy Schouten (PSV), Mats Wieffer (Feyenoord).

Aanval: Thijs Dallinga (Toulouse), Cody Gakpo (Liverpool), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Xavi Simons (RB Leipzig), Calvin Stengs (Feyenoord), Wout Weghorst (1899 Hoffenheim).