Bekerstunt Excelsior Maassluis tegen Volendam 1-0

Excelsior-Maassluis

FC Volendam blameert zich in beker met nederlaag tegen Excelsior Maassluis.

Amateurploeg Excelsior Maassluis heeft FC Volendam in de TOTO KNVB Beker uitgeschakeld. Op hun thuisveld Sportpark Dijkpolder wisten ze met 1-0 te winnen. De confrontatie tussen deze twee teams was eerder uitgesteld vanwege een herplande eredivisiewedstrijd van Volendam tegen Ajax.

Excelsior Maassluis, spelend in de Tweede Divisie, nam de leiding in de 20ste minuut dankzij een doelpunt van Redouan Ouali na een snelle tegenaanval. Volendam probeerde terug te komen in de wedstrijd, maar vond geen doorgang door de sterke verdediging van de thuisploeg.

In een dramatische afsluiting van de wedstrijd leek Robert Mühren van Volendam de wedstrijd naar verlenging te trekken met een kopbal in de laatste minuut van de extra tijd, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel, wat resulteerde in een opmerkelijke bekerstunt voor Excelsior Maassluis.

De nummer zestien uit de Tweede Divisie neemt het in de volgende ronde van de KNVB beker op tegen derdedivisionist RKVV DEM, dat in de eerste ronde won van Hoogeveen (3-1).

KNVB Beker: Uitslagen, Spelschema en Voorspellingen