AZ trok stekker uit gesprekken over Alex Kroes

alex-kroes

Alex Kroes zal pas op 24 maart zijn rol als algemeen directeur bij Ajax aanvangen, een aankondiging gedaan door Michael van Praag tijdens de aandeelhoudersvergadering van de club. Ondanks inspanningen van Van Praag en Louis van Gaal om Kroes eerder bij AZ weg te halen, was dit niet succesvol. Van Praag, geciteerd door de NOS:  “We hadden Alex Kroes graag eerder gehad. AZ trok tot mijn grote onbegrip de stekker uit de gesprekken”.

Kroes werkt als Directeur International Football Strategy bij AZ, waar een concurrentiebeding in zijn contract opgenomen was. Dit beding belemmert zijn vroegere start bij Ajax, waardoor hij pas in maart 2024 zal beginnen in de Johan Cruijff Arena. Jan van Halst vervult momenteel de functie tot Kroes start.

Van Praag is recent benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax, waar ook Leo van Wijk deel van uitmaakt. De volledige rvc van Ajax bestaat nu naast Van Praag en Van Wijk uit Georgette Schlick, Annette Mosman en Cees van Oevelen. Louis van Gaal is recent als adviseur bij Ajax gekomen en Danny Blind zal in december officieel toetreden tot de raad van commissarissen.