Everton krijgt onmiddellijke aftrek van 10 punten in de Premier League

Everton

Everton krijgt een onmiddellijke aftrek van 10 punten in de Premier League wegens overtreding van financiële regels.

Everton is gezakt naar de degradatieplaatsen na hun puntenaftrek. Everton heeft deze onmiddellijke aftrek van 10 punten ontvangen nadat is vastgesteld dat ze de financiële regels van de Premier League hebben overtreden.

Clubs uit de Engelse topdivisie mogen over drie jaar £105 miljoen verlies lijden, en een onafhankelijke commissie vond dat de verliezen van Everton tot 2021-22 £124,5 miljoen bedroegen. De straf is de grootste sportieve sanctie in de geschiedenis van de competitie en plaatst Everton op de 19e plaats in de tabel.

De club zei “geschokt en teleurgesteld” te zijn en zal in beroep gaan.

De Premier League verwees Everton in maart naar een onafhankelijke commissie, maar onthulde niet de details van de vermeende overtreding van de club. Die maand rapporteerde Everton voor het vijfde opeenvolgende jaar financiële verliezen na een tekort van £44,7 miljoen in 2021-22.

Everton gaf toe de regels voor winst en duurzaamheid (PSR) voor de periode eindigend in 2021-22 te hebben overtreden, en de commissie besliste in het voordeel van de Premier League na een vijfdaagse hoorzitting in oktober.

Verklaring Everton

In een verklaring zei Everton: “De club erkent de bevinding niet dat zij niet met de uiterste goede trouw hebben gehandeld en begrijpt niet dat dit tijdens de procedure een beschuldiging van de Premier League is geweest.” en “Zowel de strengheid als de ernst van de opgelegde sanctie door de commissie zijn noch een eerlijke noch redelijke weerspiegeling van het ingediende bewijs. “De club zal ook met grote belangstelling de beslissingen volgen in eventuele andere zaken betreffende de winst- en duurzaamheidsregels van de Premier League.”

Grote onzekerheid bij Everton

De puntenaftrek komt op een moment van aanzienlijke onzekerheid bij Everton. In september stemde eigenaar Farhad Moshiri ermee in zijn aandeel van 94% in de club te verkopen aan het Amerikaanse investeringsfonds 777 Partners. De overname doorloopt de regelgevende processen en, voor deze uitspraak, werd gezegd dat het volgende maand voltooid zou zijn.

De club is tevens bezig met de bouw van een nieuw stadion aan de oevers van de rivier de Mersey bij Bramley-Moore Dock, dat eind 2024 geopend moet worden.


Ik ben 24 jaar of ouder