KNVB Beker: Uitslagen, Spelschema en Voorspellingen

knvb-beker

De plaatsing van Feyenoord, PSV, Ajax, FC Twente en AZ voor Europese voetbal betekent dat deze teams niet hoeven deel te nemen aan de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker; ze zullen pas in december hun intrede doen. De Kuip in Rotterdam zal traditiegetrouw het podium zijn voor de finale op 21 April, waarvan de winnaar van de KNVB Beker zich rechtstreeks plaatst voor de groepsfase van de UEFA Europa League.

knvb-beker-de-kuip

Voorspellingen uitslag KNVB Beker

Halve finales TOTO KNVB Beker: 27 t/m 29 februari

De halve finale wedstrijden van de TOTO KNVB Beker voor het seizoen 2023/’24 zijn vastgesteld. Feyenoord zal tegen FC Groningen spelen, terwijl SC Cambuur het opneemt tegen N.E.C. Deze wedstrijden zijn gepland tussen 27 en 29 februari 2024.

Tijdens het ESPN-programma De Eretribune werd de koppeling van FC Groningen aan Feyenoord aangekondigd. FC Groningen heeft de beker in het verleden eenmaal gewonnen (2015), in tegenstelling tot Feyenoord, dat de trofee al 13 keer heeft veroverd. Aan de andere zijde van het speelschema zien SC Cambuur en N.E.C. hun kansen toenemen om de finale te bereiken. SC Cambuur, afkomstig uit Leeuwarden, heeft voor de tweede keer de halve finale bereikt, maar is nog nooit doorgedrongen tot de finale. N.E.C., uit Nijmegen, heeft na een decennium opnieuw de halve finale bereikt, met vier eerdere finaleplaatsen op hun naam, maar heeft de KNVB Beker nog nooit gewonnen.

Mocht Feyenoord de beker-finale in de eigen kuip halen, dan speelt de club ook ’thuis’.

TOTO KNVB BEKER 5E RONDE

DINSDAG 27 FEBRUARI 2024

SC Cambuur – N.E.C.* 1-2

* Wint na verlenging
** Wint na strafschoppen

DONDERDAG 29 FEBRUARI 2024

Feyenoord – FC Groningen 20:00

Finale: 21 april