Feyenoord makkelijk door na halve Finale KNVB Beker

feyenoord

Feyenoord heeft op woensdag een plek in de halve finales van het KNVB-beker toernooi bemachtigd door AZ uit te schakelen. In de Kuip, boekte de Rotterdamse club een 2-0 overwinning en is daarmee de enige grote club die nog in de race is voor de beker.

Feyenoord domineerde

Het is de tweede keer in korte tijd dat Feyenoord van AZ wist te winnen. Vorige week had Feyenoord in de Eredivisie ook al een overwinning behaald op AZ, met een 0-1 uitslag. Het verschil in kracht tussen de twee teams was in deze bekerwedstrijd nog duidelijker zichtbaar. Feyenoord domineerde de eerste helft en scoorde net voor de rust het eerste doelpunt dankzij Lutsharel Geertruida.

In de tweede helft zette Feyenoord de dominante lijn voort. AZ, dat zonder hun topscorer Vangelis Pavlidis speelde vanwege een schorsing, creëerde slechts één kans gedurende de wedstrijd, maar Ruben van Bommel wist deze niet te benutten. Kort daarna verdubbelde Bart Nieuwkoop de voorsprong voor Feyenoord met een doelpunt, waardoor de stand op 2-0 kwam.

feyenoord-knvb-beker

Eind Februari halve finale KNVB Beker

Deze zege betekent dat Feyenoord nog steeds meedoet om de prijzen op drie verschillende fronten, hoewel de club in de Eredivisie een aanzienlijke achterstand heeft op koploper PSV (tien punten). Aanstaande donderdag staat Feyenoord thuis tegen AS Roma in de tussenronde van de Europa League, en eind februari spelen ze de halve finale van het KNVB-beker toernooi.

Blessures smet op de avond

Smet op de avond was het uitvallen van zowel Gernot Trauner als Quinten Timber. Deze zullen niet beschikbaar zijn voor de komende wedstrijden van Feyenoord tegen Sparta en AS Roma, als gevolg van blessures die ze opliepen tijdens de bekerwedstrijd op woensdagavond tegen AZ. Dit werd bevestigd door trainer Arne Slot na de gewonnen wedstrijd.

NEC en SC Cambuur hebben zich eveneens verzekerd van een plek in de laatste vier, terwijl de kwartfinale tussen FC Groningen en Fortuna Sittard nog gespeeld moet worden op donderdag. De loting voor de volgende ronde vindt plaats op zaterdagavond.

KNVB Beker: Uitslagen, Spelschema en Voorspellingen