Cambuur in halve finale KNVB beker

cambuur

Cambuur heeft zich afgelopen woensdag verzekerd van een plek in de halve finales van de KNVB-beker door Vitesse te verslaan met 3-1. Als club uit de Keuken Kampioen Divisie wisten de Friezen zich voor het eerst sinds 2020 te plaatsen voor deze fase van het toernooi, waarbij ze de hekkensluiter van de Eredivisie achter zich lieten. In de eerste helft zette Milan Smit Cambuur op voorsprong, waarna Vitesse in de tweede helft gelijkmaakte door een doelpunt van Anis Hadj-Moussa. Echter, Cambuur trok de winst naar zich toe met treffers van Fedde de Jong en een penalty van Smit.

https://twitter.com/FootColic/status/1755311268058087665

Historisch moment voor Cambuur

Onder leiding van coach Henk de Jong bereikt Cambuur hiermee een historisch moment door als eerste team uit de Keuken Kampioen Divisie sinds NAC Breda in 2020 de halve finales te halen. Met deze overwinning op Vitesse evenaren de Friezen hun beste prestatie in de KNVB-beker, een prestatie die ze voor het laatst in het seizoen 2016/2017 neerzetten toen ze dicht bij de finale kwamen, maar in de strafschoppenserie onderuitgingen tegen AZ.

Met de kwalificatie voor de halve finale als tweede club, na NEC die zich een dag eerder plaatste door een 3-0 overwinning op ADO Den Haag, kijken voetbalfans uit naar de resterende kwartfinales, waaronder de topwedstrijd tussen Feyenoord en AZ om 21.00 uur. De laatste kwartfinale wordt gespeeld tussen FC Groningen en Fortuna Sittard op donderdag.

Voor Vitesse rest er nu niets anders dan zich te richten op het behouden van hun plek in de Eredivisie. Met trainer Edward Sturing aan het roer en slechts twaalf punten uit twintig wedstrijden, staat de club uit Arnhem voor een uitdagende taak om uit de degradatiezone te komen, te beginnen met hun volgende wedstrijd tegen Heracles Almelo op zaterdag.

KNVB Beker: Uitslagen, Spelschema en Voorspellingen