NEC naar halve finale KNVB beker na 3-0 overwinning op ADO Den Haag

nec


NEC heeft zich als eerste ploeg geplaatst voor de halve finales van de KNVB-beker, door in het Goffertstadion ADO Den Haag met 3-0 te overklassen, onder leiding van de uitblinkende Tjaronn Chery.

Het duel kende een snelle openingstreffer in de tweede minuut door Koki Ogawa, de Japanse spits van NEC, die een hoekschop van nieuwkomer Chery met een kopbal verzilverde, zijn tiende doelpunt van het seizoen noterend.

Na deze vroege opwinding, verzandde de match in een minder spectaculair spel, waarbij NEC onnauwkeurig was en ADO niet in staat bleek significant gevaar te stichten. Desalniettemin verzegelde NEC de overwinning in de tweede helft, beginnend met een schitterend doelpunt van Dirk Proper.

Niet veel later liet Chery het thuispubliek opnieuw juichen door eveneens de verre hoek te vinden, zijn derde doelpunt en eerste assist in drie wedstrijden voor NEC markerend.

Deze overwinning brengt NEC dichter bij een mogelijke vijfde bekerfinale, een podium waar ze in het verleden in 1973, 1983, 1994 en 2000 stonden maar niet wisten te winnen. ADO, dat het goed doet in de Keuken Kampioen Divisie, heeft de beker tweemaal in de wacht gesleept.

De volgende kwartfinales vinden plaats met SC Cambuur tegen Vitesse op woensdag om 18.45 uur, gevolgd door Feyenoord tegen AZ om 21.00 uur. FC Groningen en Fortuna Sittard concurreren op donderdag om 20.00 uur voor het laatste ticket naar de halve finales.

KNVB Beker: Uitslagen, Spelschema en Voorspellingen