ESPN start dit weekend al met uitzenden KKD-duels

kkd

De uitzendrechten voor de Eredivisie zijn verlengd, waarbij ESPN de exclusieve thuisbasis blijft voor de komende jaren. Deze overeenkomst, aangekondigd op de website van ESPN, garandeert dat vanaf 2025 voor minstens vijf jaar de Eredivisie, evenals de Keuken Kampioen Divisie en de Azerion Vrouwen Eredivisie, voornamelijk live te volgen zijn via deze zender.

Deze overeenkomst betekent dat ESPN een concurrentiestrijd heeft gewonnen tegen een alliantie van tv-aanbieders, waaronder KPN, VodafoneZiggo, Odido en DeltaFiber, die gezamenlijk probeerden de uitzendrechten voor de Eredivisie te verkrijgen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) zag geen aanleiding om in te grijpen in deze nieuwe overeenkomst tussen Disney/ESPN en de Eredivisie CV.

Meer Live wedstrijden

ESPN breidt het aantal live uitgezonden wedstrijden uit, waardoor vanaf dit weekend bijna alle wedstrijden van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie live te volgen zijn. In slechts enkele uitzonderlijke gevallen wordt een wedstrijd niet live uitgezonden, voornamelijk vanwege overlappende speeltijden.

Naast de Eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie en de Azerion Vrouwen Eredivisie, krijgen kijkers via ESPN ook exclusieve toegang tot andere KNVB-competities. Dit omvat wedstrijden van de KNVB Beker, de Johan Cruijff Schaal en wedstrijden van Jong Oranje.

Keuken Kampioen Divisie-Uitslagen en stand