Van ‘t Schip wil trainer bij Ajax blijven

Van-'t-Schip

John van ‘t Schip heeft interesse in het verlengen van zijn periode als hoofdcoach bij Ajax, volgens Johan Inan van het Algemeen Dagblad tijdens de AD Voetbalpodcast op dinsdag. Aangesteld eind oktober vorig jaar, heeft de coach de prestaties van de ploeg in de Johan Cruijff ArenA significant verbeterd, wat resulteerde in een opmars op de ranglijst van de Eredivisie.

Opmars onder Van ‘t Schip

Onder de leiding van Van ‘t Schip boekte Ajax indrukwekkende resultaten, met negen overwinningen uit elf competitieduels, waardoor de club nu de vijfde positie bezet. De Amsterdammers hebben evenveel punten als AZ, de nummer vier, en staan zes punten achter op FC Twente, de nummer drie, die momenteel een plek voor de Champions League-kwalificatierondes bezet.

Bij zijn aantreden werd gesteld dat Van ‘t Schip het volgende seizoen in een andere technische rol bij Ajax zou functioneren, en dat de club een nieuwe hoofdtrainer zou aanstellen. Echter, gezien de recente prestaties, zou Ajax kunnen heroverwegen, denkt Inan.

Nog geen beslissing

Er is nog geen definitieve beslissing genomen over de toekomst van Van ’t Schip als trainer na dit seizoen. Ajax wil eerst een technisch directeur aanstellen, maar de prestaties onder Van ’t Schip zouden de keuze kunnen beïnvloeden, vooral als hij het team naar de derde plaats en Champions League-kwalificatie leidt.

Inan merkt op dat Van ‘t Schip open lijkt te staan voor een langer verblijf als hoofdtrainer, een verandering ten opzichte van zijn eerdere uitspraken over een andere rol na dit seizoen. De wijze waarop de coach nu spreekt, duidt erop dat hij mogelijk graag nog een seizoen wil blijven. Inan ziet dit als een positieve ambitie, die zowel de coach als de selectie scherp houdt.

Beluister de gehele Podcast: