Santiago Giménez scoort hattrick tegen Excelsior 2-4

Feyenoord

Feyenoord behaalde met moeite een 4-2 overwinning op Excelsior, dankzij een hattrick van Santiago Giménez. Ondanks een overwicht op het veld, gingen de ploegen rusten met een 1-1 stand, wat geen juiste afspiegeling van de krachtverhoudingen was.

De wedstrijd begon voortvarend voor Feyenoord met een vroeg doelpunt van Giménez, maar Excelsior’s Troy Parrott bracht de stand gelijk. Feyenoord miste daarna meerdere kansen. Onder anderen Calvin Stengs, Mats Wieffer en Quinten Timber lieten na de score uit te breiden, en Giménez miste zelfs een grote kans om opnieuw de leiding te nemen.

Na de pauze viel Yankuba Minteh in en veranderde het spelbeeld. Zijn snelheid en assist aan Giménez leidde tot de 2-1. Quinten Timber vergrootte de voorsprong naar 3-1, maar Excelsior kwam terug tot 3-2 door een doelpunt van Lazaros Lamprou. Uiteindelijk verzekerde Giménez de overwinning voor Feyenoord met zijn derde doelpunt, zijn zestiende van het seizoen.

Dit resultaat was een goede opsteker voor Feyenoord met het oog op de aankomende wedstrijden tegen Atletico Madrid en PSV. Trainer Arne Slot zal tevreden zijn met de winst, maar had wellicht gehoopt op een vroegere beslissing in de wedstrijd.

Eredivisie-Uitslagen en Stand