Woede bij Ajax over Maurits Hendriks

Maurits-Hendriks

Binnen Ajax is de positie van Maurits Hendriks, de Chief Sports Officer, onzeker volgens berichtgeving van De Telegraaf. Er zijn aanwijzingen dat Hendriks informatie heeft verstrekt voor het boek ‘Ajax in crisis‘ van auteur Menno de Galan. Werknemers van Ajax zijn van verbijstering overgegaan naar woede over het feit dat Hendriks nog steeds actief is op sportpark De Toekomst.

Het boek behandelt een recente moeilijke periode van Ajax, waarbij De Galan van verschillende bronnen informatie heeft verzameld. Hoewel Hendriks niet direct in het boek wordt aangehaald, geloven diverse bronnen dat hij een een mes in de rug heeft van Edwin van der Sar, de voormalige algemeen directeur. Deze bronnen vermoeden ook dat De Galan als wederdienst positief over Hendriks schreef in zijn boek.

In hoofdstuk zeven van ’Ajax in crisis’ staat: ’Hendriks ademt topsport’’Hendriks staat bovendien midden in de dynamiek van moderne sportbeleving’ en een paar hoofdstukken verder wordt hij door De Galan een ’daadkrachtige bestuurder’ genoemd.

hendriks

Terwijl door het binnenhalen van Mislintat, Hendriks zichzelf in de voet schiet. Ajax is mede dankzij hem namelijk 115 miljoen euro aan transfersommen armer.

Op Sportpark de Toekomst wordt er gegniffeld

De situatie van bestuurder Hendriks bij Ajax is verder verslechterd, zoals blijkt uit de houding van medewerkers op Sportpark de Toekomst. Er heerst een sfeer van leedvermaak over de vermeende gesprekken tussen Hendriks en auteur Menno de Galan, die kennelijk negatieve gevolgen voor Hendriks hebben. Dit wordt versterkt door het vertrek van Sven Mislintat, die naar verluidt door Hendriks naar Ajax was gehaald. Sinds Mislintat’s vertrek, lijkt Hendriks minder openlijk te spreken over het boek en zijn interacties met De Galan.

In het boek wordt op pagina 113 een passage aangehaald die als bewijs van Hendriks’ betrokkenheid gezien kan worden. Het beschrijft hoe Hendriks emotioneel reageerde op het vertrek van Van der Sar en de risico’s van zichtbaarheid bij Ajax. Dit detail zou mogelijk alleen bekend kunnen zijn bij De Galan via Hendriks zelf.

Bovendien, lijkt de relatie tussen Hendriks en Mislintat binnen Ajax te hebben geleid tot ongenoegen. Hun nauwe band, tot Mislintat onder vuur kwam te liggen, trok de aandacht. Een opvallend moment was toen Hendriks, tijdens de wedstrijd Ajax-AZ, tevergeefs wachtte op een begroeting van Louis van Gaal, terwijl Van Gaal hem negeerde en naar Michael van Praag ging. Dit voorval werd met leedvermaak ontvangen op De Toekomst.


vinted