Willem van Hanegem: ‘PSV is zondag favoriet’

willem-van-hanegem

In de nieuwste editie van de Willem & Wessel Podcast doet Willem van Hanegem een ‘tactische’ uitspraak over de aankomende topwedstrijd tussen Feyenoord en PSV op zondag.

,,PSV is favoriet”, aldus Van Hanegem. ,,Dan weet ik zeker dat Feyenoord wint, want ik heb het altijd mis.”

Natuurlijk bespreekt Van Hanegem ook Feyenoords recente verlies in de Champions League tegen Atlético Madrid afgelopen dinsdag. Hij spreekt zich positief uit over de prestatie van Yankuba Minteh in die wedstrijd: ,Dat ventje is gewoon een heel goede speler, maar er is niemand die hem helpt. Alles ging naar rechts, maar daardoor lag er elke keer heel veel ruimte aan de linkerkant. Ik begrijp niet dat ze daar niets mee deden”, volgens Van Hanegem.

Over Giménez is ‘de kromme’ minder te spreken: ,,Zo, die was slecht… Als je zit te kijken, denk je: doet hij het nou expres, ofzo? Of zou dat komen door Diego Simeone? Die zat vooraf een heel matras aan veren in zijn kont te duwen, maar hij raakte echt geen knikker. Die Japanner (Ayase Ueda, red.) is ook heus een goede spits, maar die mag af en toe zes minuten spelen. Dat is toch verschrikkelijk? Ja, die andere (Giménez, red.) is ook goed, maar die moet wel wakker blijven.”

Luister hieronder de gehele podcast


vinted