Wanbeleid leidt tot een leegloop bij de jeugdopleiding van Ajax

ajaxjeugd

In de nieuwste aflevering van de voetbalpodcast Kick-off wordt uitgebreid ingegaan op de recente ontwikkelingen binnen het voetbal. Valentijn Driessen, de chef voetbal, reflecteert op de opmerkelijke wedstrijden van het afgelopen weekend, waaronder Excelsior – NAC en Borussia Dortmund – Real Madrid. Driessen betoogt dat NAC volgens hem niets te zoeken heeft in de Eredivisie, terwijl ook het spel van Ian Maatsen bij Dortmund wordt besproken.

Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het nationale team. Jeroen Kapteijns, de verslaggever, rapporteert live vanaf de training en ziet Donyell Malen arriveren in Zeist na zijn invalbeurt in de Champions League-finale. De vorm van verschillende internationals wordt geanalyseerd, met inzichten over wie in topvorm verkeert en wie kwetsbaar lijkt.

In de studio worden deze onderwerpen verder besproken door Mike Verweij en Pim Sedee. Verweij deelt ook nieuws vanaf de Toekomst, het epicentrum van de jeugdopleiding van Ajax. Hij wijst op problemen binnen de opleiding, die hij toeschrijft aan wanbeleid. Voor meer details over dit onderwerp, luister naar Kick-off.