PSV overweegt een terugkeer van Phillip Cocu

cocu

Recentelijk heeft Cocu, voormalige speler en coach van PSV, gesprekken gehad over een rol binnen de opleiding van de club.

Cocu komt mogelijk in aanmerking voor twee verschillende functies. Allereerst kan hij gezien worden als de opvolger van Ernest Faber. Faber, voorheen assistent van Cocu, was recentelijk hoofd jeugdopleiding bij PSV maar staat nu op het punt om naar Australië te vertrekken voor een nieuwe uitdaging bij Adelaide United als directeur voetbalzaken.

Tussen 2012 en 2018 was Cocu hoofdcoach van PSV, eerst op interim-basis en later in een vaste aanstelling. Onder zijn leiding behaalde de club drie kampioenschappen, wonnen ze een KNVB-beker (in 2012) en pakten ze twee keer de Johan Cruijff Schaal. Als speler van PSV veroverde Cocu vier landstitels.