Arsenal wint in thriller van Luton 3-4

arsenal

Arsenal kwam met vijf opeenvolgende overwinningen aan bij hun uitwedstrijd tegen Luton, vol vertrouwen onder leiding van Mikel Arteta. Hun zelfvertrouwen steeg in de 20e minuut dinsdagavond, dankzij een doelpunt van Gabriel Martinelli, opgezet door Bukayo Saka. Martinelli, van links naar het centrum bewegend, scoorde in de verre hoek: 0-1. Arsenal leek op rozen te zitten.

Echter, in de 25ste minuut sloeg Luton terug. Gabriel Osho profiteerde van zwakke verdediging bij een hoekschop en kopte de 1-1 binnen langs David Raya. Arsenal herstelde zich vlak voor rust, toen Gabriel Jesus een voorzet van Ben White benutte voor de 1-2, zijn eerste Premier League-doelpunt sinds 3 september.

Na de rust toonde Luton veerkracht. Elijah Adebayo maakte snel de 2-2 uit een hoekschop, gevolgd door een 3-2 voorsprong door Ross Barkley. Maar Arsenal antwoordde in de 60e minuut via Kai Havertz, op aangeven van Jesus: 3-3. Ondanks sterk verzet van Luton, met Tahith Chong als invaller, was het Declan Rice die in de blessuretijd de 3-4 voor Arsenal scoorde.

Deze late overwinning hield Arsenal aan de top van de ranglijst, waardoor Liverpool, dat woensdag tegen Sheffield United speelde, niet de koppositie kon overnemen. Dit was cruciaal voor Arsenal, dat sinds 2004 niet meer als kampioen is geΓ«indigd.

Premier League-Uitslagen en Stand