Time Magazine heeft Lionel Messi uitgeroepen tot ‘Atleet van het Jaar’

lionel-messi

De beroemde Argentijnse voetballer is de eerste winnaar van deze onderscheiding die niet uit de Verenigde Staten komt, sinds de introductie van de prijs in 2019. Messi, bekend om zijn uitzonderlijke talent, heeft sinds zijn overstap naar Inter Miami in juli van dit jaar een grote impact gemaakt in de Major League Soccer (MLS).

messi

Messi, die een half jaar geleden naar de MLS verhuisde na bijna te hebben gekozen voor een carrière in Saoedi-Arabië, volgt daarmee in de voetsporen van Aaron Judge, de bekende speler van het New York Yankees baseballteam.

Eerste niet-Amerikaanse atleet

De 36-jarige Messi, wereldkampioen en acht keer winnaar van de Gouden Bal, kwam naar Inter Miami vanuit Paris Saint-Germain en heeft het team, dat pas sinds 2018 bestaat, geholpen aan zijn eerste belangrijke trofee. Met deze prestatie schrijft Messi geschiedenis als de eerste niet-Amerikaanse atleet die door Time Magazine sinds 2019 deze eer ontvangt.

Luis Suárez

In ander nieuws over Inter Miami, is er bekend gemaakt dat Luis Suárez speler wordt van de Amerikaanse voetbalclub. De 36-jarige Uruguayaan en de MLS-deelnemer zijn in de afrondende fases van de contractonderhandelingen over een verbintenis voor een jaar.