Manchester United weigert journalisten bij persconferentie

eriktenhag


Manchester United heeft vier Britse mediahuizen de toegang geweigerd tot de persconferentie van Erik ten Hag voorafgaand aan de wedstrijd tegen Chelsea in de Premier League, aanstaande woensdag.

Dit betreft Manchester Evening News, ESPN, The Mirror en Sky Sports, die niet welkom waren vanwege hun berichtgeving over onrust in de kleedkamer van de club. Deze media suggereren dat veel spelers het vertrouwen in Ten Hag kwijt zijn, zonder hiervoor eerst bij de club verificatie te zoeken.

‘We ondernemen vandaag actie tegen een aantal nieuwsorganisaties. Niet omdat we de verhalen niet leuk vinden, maar omdat ze schrijven zonder eerst contact met ons op te nemen en zonder ons de kans te geven context te geven’, schrijft Manchester United in een verklaring. ‘Wij vinden dit een belangrijk principe om te verdedigen. We hopen dat deze beslissing kan leiden tot een verandering in de manier waarop we samenwerken.’

Sky Sports en The Mirror meldden dat spelers ontevreden waren over Ten Hags weigering om Jadon Sancho terug in het team op te nemen. Manchester Evening News schreef over twijfels bij spelers over Ten Hags tactiek en transferbeleid, terwijl ESPN suggereerde dat de coach moeite heeft om het vertrouwen van zijn team te behouden.

Ten Hag bevestigde de media-boycot tijdens het persmoment. Hij benadrukte dat de media eerst met de club hadden moeten praten alvorens artikelen te publiceren. Manchester United verloor onlangs van Newcastle United en staat voor een cruciale wedstrijd tegen Chelsea om in de race te blijven voor de top zes van de Premier League.

Premier League-Uitslagen en Stand