Hakim Ziyech schiet marokko naar kwart-finale afrika cup

marokko

Marokko behaalde een zwaarbevochten overwinning op Zambia en plaatste zich daarmee voor de achtste finales van de Afrika Cup. Een doelpunt van Hakim Ziyech leidde tot een 1-0 overwinning van de ‘Leeuwen van de Atlas’ tegen Zambia.

Ziyech scoorde in de 38e minuut van de wedstrijd een rebound, volgend op een voorzet van Achraf Hakimi die door de Zambiaanse keeper werd losgelaten. Naast Ziyech waren er basisplaatsen voor Sofyan Amrabat, bekend van zijn tijd in de Eredivisie, en PSV-speler Ismael Saibari. Tarik Tissoudali kwam als invaller het veld op, terwijl Oussama El Azzouzi de wedstrijd vanaf de bank bekeek.

Marokko Groepswinnaar

Deze winst plaatst Marokko als groepswinnaar in groep F. Congo, dat gelijkspeelde (0-0) tegen Tanzania, eindigt als tweede en gaat ook door naar de laatste zestien. Voor Zambia en Tanzania is de Afrika Cup ten einde.

Samenvatting Zambia- Marokko

Tunesie uitgeschakeld

Eerder op de avond werd Tunesië verrassend uitgeschakeld na een 0-0 gelijkspel tegen Zuid-Afrika, waardoor ze op twee punten eindigden en als laatste in hun groep. Mali verzekerde zich van de groepswinst met een gelijkspel (0-0) tegen Namibië, terwijl Zuid-Afrika als tweede doorging en Namibië zich kwalificeerde als een van de beste nummers drie.

In 2022 nam Tunesië nog deel aan het WK, maar slaagde er niet in door te gaan in een groep met Frankrijk, Australië en Denemarken. Ze wonnen de Afrika Cup in 2004. Eerder was er voor landen als Algerije en Ghana een vroegtijdig einde aan de Afrika Cup in de groepsfase.

Ivoorkust, die niet speelde, ging ook door naar de volgende ronde.

Zonder te spelen verzekerde gastland Ivoorkust zich ook van plaatsing voor de achtste finales. ‘De Olifanten’ eindigden als derde in Groep G, maar behoorden tot de beste vier nummers drie. Opvallend is dat bondscoach Jean-Louis Gasset eerder die dag nog werd ontslagen.

Alles over de Afrika Cup of Nations 2023 (Afcon)


https://www.mannenmag.nl/index.php/2023/09/25/top-10-wintergeuren-voor-mannen/