Beelden vechtpartij FA Cup

facup


Het FA Cup-duel tussen West Bromwich Albion en Wolverhampton Wanderers op zondag is verstoord door ernstige rellen op de tribunes, resulterend in meerdere gewonden. Het treffen in de vierde ronde werd hierdoor ruim dertig minuten onderbroken. De regionale rivalen West Bromwich en Wolverhampton zagen de spanningen escaleren nadat Matheus Cunha van Wolverhampton in de 78ste minuut de score naar 2-0 tilde.

Supporters van beide teams kwamen met elkaar in conflict in een stadionhoek, waarbij vuurwerk en diverse objecten werden ingezet. Sommige fans probeerden het veld te bereiken om de chaos te ontvluchten.

De arbiter was genoodzaakt het spel te pauzeren en de spelers terug te sturen naar de kleedruimtes. In deze hectiek werd West Bromwich-verdediger Kyle Bartley gezien terwijl hij zijn kind, dichtbij de tribune-onrust, in zijn armen hield.

Het spel kon pas worden voortgezet nadat een aanzienlijk politiecontingent de situatie onder controle kreeg. In de laatste momenten van de wedstrijd maakte Nederlander Erik Pieters zijn opwachting voor West Bromwich Albion. Na de hervatting bleef de score onveranderd, resulterend in een 0-2 overwinning voor Wolverhampton.