Feyenoord wil Luciano Rodríguez

Luciano-Rodríguez

Feyenoord is bezig met het vastleggen van Luciano Rodríguez. De jonge, 20-jarige Uruguayaanse talent, die vorig jaar met zijn nationale ploeg het WK Onder-20 op zijn naam schreef, lijkt de langgezochte oplossing te zijn voor een knelpunt waar Slot al geruime tijd op hamert.

Slot benadrukte meerdere keren dit seizoen dat Feyenoord een tekort heeft aan de individuele kwaliteiten die nodig zijn om op alternatieve manieren te scoren buiten de georganiseerde aanvalspatronen. Hij identificeerde dit gebrek wederom als een tekortkoming in het thuisduel tegen Twente. Tegen het einde van zijn gesprek met ESPN bevestigde Slot dat Rodríguez, een jeugdinternational van Liverpool Montevideo, wordt overwogen als een potentiële aanwinst. “Hij kan als rechtsbuiten of spits fungeren, beschikt over een indrukwekkende traptechniek voor standaardsituaties, en heeft het vermogen om uit het niets een doelpunt te creëren,” legde Slot uit.

Slot terughoudend

Hoewel Slot terughoudend was over het uitweiden op de mogelijke transfer van Rodríguez, lichtte hij toe: “Ik heb aangegeven wat we nodig hebben om onze kansen te vergroten voor een hogere eindklassering, langer meedraaien in Europa en het winnen van de KNVB-beker,” na het gelijkspel tegen FC Twente. “Maar of mijn wensen vervuld kunnen worden, is nog maar de vraag.”

Slot uitte zijn frustratie over het feit dat Feyenoord voornamelijk kansen creëert uit gestructureerd spel, wat hij als hinderlijk beschouwt. Hij merkte op dat Twente’s keeper Lars Unnerstall hem niet voor de eerste keer heeft dwarsgezeten. “Het is irritant dat we onze kansen voornamelijk uit goed opgezet spel halen. Vandaag hadden we bijvoorbeeld negen corners zonder resultaat, terwijl andere topteams hier wel hun doelpunten uithalen. Kijk maar naar City, die deze week in de laatste minuut uit een corner scoorden,” refereerde hij aan Nathan Aké’s winnende doelpunt tegen Tottenham Hotspur.

Slot gaf aan dat er hard gewerkt wordt aan deze aspecten, en hij ziet de komst van Rodríguez als een positieve bijdrage aan deze inspanningen. “Ik heb lang aangedrongen op het type speler dat we nodig hebben,” concludeerde Slot.


1 thought on “Feyenoord wil Luciano Rodríguez

Comments are closed.