Braziliaanse rechtsback voor Feyenoord

Claudio-Rodrigues-Gomes-guga

Feyenoord is bezig met onderhandelingen voor een nieuwe rechtsback en heeft naar verluidt een substantieel bod gedaan op Claudio Rodrigues Gomes, kortweg Guga, de 25-jarige speler van Fluminense.

Volgens berichten uit Brazilië op maandagochtend is Feyenoord bereid vijf miljoen euro neer te tellen voor Guga. Indien Fluminense instemt met het bod uit Rotterdam, zal Feyenoord tachtig procent van de rechten op de rechtsback verwerven.

Guga, die slechts een jaar onder contract staat bij Fluminense, een team dat de Copa Libertadores in 2023 won, heeft ook een geschiedenis met Atlético Mineiro, waar hij de Braziliaanse nationale titel behaalde. Hoewel hij niet altijd een vaste speler is bij Fluminense, speelt hij regelmatig zowel op de rechter- als de linkerflank, afhankelijk van de beschikbaarheid van veteraan Marcelo (voormalig Real Madrid).

Braziliaanse en Portugese nationaliteit

Met een leeftijd die in augustus 26 jaar bereikt en een Portugese nationaliteit, heeft Guga een indrukwekkende carrière opgebouwd, startend bij Avai en inclusief een periode bij Atlético Mineiro van 2019 tot 2022. In die tijd vertegenwoordigde hij ook Brazilië in het U-23 team, en won hij in 2019 het prestigieuze Toulon jeugdtoernooi. Zijn successen met Atlético Mineiro omvatten de nationale titel, de nationale beker in 2021, drie staatskampioenschappen van Minas Gerais (2020, 2021 en 2022), en de nationale Super Cup in 2022.

Er wordt in Brazilië sterk rekening gehouden met een overeenkomst tussen Feyenoord en Fluminense. Guga, staat in ieder geval open voor een transfer naar Europa. De onderhandelingen worden verwacht spoedig te worden afgerond, aangezien de Nederlandse transfermarkt donderdag om 23.59 uur sluit.

Zoektocht naar rechtback

Feyenoord’s zoektocht naar een rechtsback is evident, met verschillende kandidaten die recentelijk zijn overwogen, waaronder Kevin Mbabu (uitgeleend door Fulham aan FC Augsburg) en Lorenz Assignon (Stade Rennes). Guga is nu ook een serieuze optie in deze zoektocht.

Luciano Rodriguez

Naast de interesse in Guga, richt Feyenoord in Zuid-Amerika ook zijn pijlen op Luciano Rodriguez, een 20-jarige aanvaller van Liverpool FC Montevideo. Coach Arne Slot benadrukte zondag bij ESPN Rodriguez’s veelzijdigheid als rechtsbuiten en spits, zijn uitstekende traptechniek bij standaardsituaties en zijn vermogen om vanuit het niets te scoren.


Ik ben 24 jaar of ouder