Manchester United wint met 3-0 van West Ham

man-united


Erik ten Hag leidde Manchester United naar een indrukwekkende overwinning in de Premier League, waarbij ze West Ham United met 3-0 versloegen op Old Trafford. Deze zege, de grootste van het seizoen voor de club, bracht United boven hun tegenstander in de ranglijst, opklimmend naar de zesde positie. De overwinning was een zoete wraak voor de 2-0 nederlaag tegen West Ham in het London Stadium op 23 december, een resultaat dat toen veel kritiek opleverde voor Ten Hag en zijn team.

Garnacho scoort twee keer

De Deense spits Rasmus Højlund, die zijn 21ste verjaardag vierde, opende de score met een fraaie actie en dito afwerking. Alejandro Garnacho speelde een sleutelrol in de overwinning, eerst met een doelpunt waarbij West Ham-doelman Lukasz Fabianski kansloos was door een afgeketste bal, en later door een doelpunt op aangeven van Scott McTominay, waarmee hij de 3-0 eindstand op het bord zette.

Lisandro Martínez valt uit

Een tegenvaller voor Manchester United was het uitvallen van Lisandro Martínez, die na een duel met Vladimír Coufal naar zijn rechterknie greep en het veld moest verlaten. De Argentijnse verdediger, voorheen actief voor Ajax, had al een groot deel van het seizoen gemist door een voetblessure. Aan de kant van West Ham waren voormalige ploeggenoten van Martínez, Mohammed Kudus en Edson Álvarez, van de partij in de basisopstelling.

Manchester United – West Ham Samenvatting

Manchester United staat nu stevig op 38 punten, terwijl West Ham United twee punten achterstand heeft. De volgende uitdaging voor United is een ontmoeting met Aston Villa, momenteel de nummer vier, die recent een overtuigende 0-5 overwinning boekte tegen Sheffield United. Met acht punten verschil tussen de twee teams belooft dit een spannende confrontatie te worden.

Premier League-Uitslagen en Stand