Feyenoord wint maar verliest keeper Bijlow

bijlow


Justin Bijlow, de doelman van Feyenoord, opnieuw getroffen door een blessure e verlaat in tranen het speelveld tijdens de uitwedstrijd tegen AZ. Ondanks zijn vertrek, slaagde Feyenoord erin de wedstrijd met 0-1 te winnen.

In de 32ste minuut van de wedstrijd ondervond Bijlow hinder van een kuitblessure, wat uitgebreide medische zorg vereiste. Dit is niet de eerste keer dat hij geconfronteerd wordt met langdurige blessureperioden, hoewel de volledige impact van zijn recente blessure nog moet worden vastgesteld. Maar de kans is er dat hij de duels met AS Roma zal moeten missen.

Eerder dit seizoen liep hij een breuk op in de pols van zijn linkerhand, maar keerde in oktober terug op het veld. In november maakte Bijlow ook zijn comeback in het Nederlands elftal, alhoewel bondscoach Ronald Koeman de voorkeur gaf aan Bart Verbruggen van Brighton & Hove Albion tijdens de EK-kwalificatiewedstrijden. Sinds zijn debuut miste hij al 72 eredivisieduels vanwege fysiek ongemak. Bijlow had al drie keer eerder een voetblessure. Die hield hem 51 wedstrijden (in 2019), 21 wedstrijden (eind 2020) en 15 wedstrijden (voorjaar 2022) aan de kant.

EK 2024

Met het Europees Kampioenschap in zicht, is het nog onzeker wie de eerste keus als doelman voor het Nederlands team zal zijn. Koeman erkent de potentie van zowel Verbruggen, Bijlow als Mark Flekken. Het Nederlands elftal staat gepland om in maart tegen Duitsland en Schotland te spelen, voorafgaand aan de definitieve voorbereidingen voor het EK.

Tijdens de afwezigheid van Bijlow, is Timon Wellenreuther zijn vervanger, net zoals hij deed in een eerdere revalidatieperiode van Bijlow.

Eredivisie-Uitslagen en Stand