Kieft heeft kritiek op Slot van Feyenoord

arne-slot

Wim Kieft uit zijn bedenkingen over Arne Slot’s reflectievermogen aangaande zijn rol bij Feyenoord. Het feit dat Feyenoord dit seizoen niet in de race is voor de titel, ligt volgens de voormalig voetballer deels aan de coach.

Als titelhouder begon Feyenoord aan dit voetbalseizoen, maar de ploeg onder leiding van Slot vond het vanaf het begin moeilijk punten te verzamelen. Na 20 wedstrijden bedraagt het gat tussen koploper PSV en de nummer twee Feyenoord 13 punten, hoewel Feyenoord nog een wedstrijd tegoed heeft tegen AZ op zondag.

Geen zelfkritiek in de kuip

Volgens Kieft mist Feyenoord al een tijdje de dynamiek en de drive, en lijkt zelfkritiek binnen De Kuip ver te zoeken. “Waarom is er geen ophef over het gelijkspel tegen FC Twente? Moet dat niet tot meer beroering leiden?” vraagt hij zich af in zijn column in De Telegraaf.

Kieft wijst ook naar Slot’s kritiek op zijn vleugelspelers, die volgens de trainer tekortschieten. Kieft stelt dat Slot verantwoordelijkheid moet nemen, omdat hij deze spelers zelf heeft binnengehaald, goedgekeurd, of eerder met hen heeft gewerkt.

Hoewel Feyenoord theoretisch gezien nog kans maakt op het kampioenschap, gelooft Kieft niet dat de club serieus zal meedingen. Hij merkt op dat het geloof binnen de club ontbreekt en dat de focus voornamelijk ligt op het veiligstellen van de tweede plaats, die recht geeft op deelname aan de Champions League volgend seizoen.