Ajax en PSV spelen met 1-1 gelijk

jordan

De topwedstrijd in de Eredivisie tussen Ajax en PSV resulteerde zaterdag in een gelijkspel. De intense confrontatie in de Johan Cruijff ArenA eindigde in een 1-1 stand, die al bij de rust op het scorebord stond. Steven Berghuis zette de thuisploeg Ajax, waar Jordan Henderson zijn debuut maakte en de volle negentig minuten speelde, na negentien minuten op voorsprong. Een kwartier daarna trok Luuk de Jong de stand gelijk voor een door blessures geplaagd PSV.

In de tweede helft creëerden beide teams meerdere kansen. De Jong raakte de lat met een kopbal uit een hoekschop en aan de kant van Ajax misten Kenneth Taylor (tweemaal) en Brian Brobbey kansen om te scoren. De score bleef steken op 1-1, waardoor PSV voor de tweede keer dit seizoen punten liet liggen in de Eredivisie.

Dit gelijkspel biedt Feyenoord, de nummer twee in de competitie, de kans om de volgende dag dichter bij koploper PSV te kruipen, mits ze thuis winnen van AZ. Het gat tussen Feyenoord en PSV bedraagt nu dertien punten.

Eredivisie-Uitslagen en Stand