Borna Sosa heeft kritiek op aankoopbeleid Mislintat

sosa

Borna Sosa geeft toe dat Sven Mislintat missers heeft begaan bij het vormen van het team van Ajax. Als hoofd van voetbalzaken haalde de Duitser afgelopen zomer 12 nieuwe spelers, inclusief Sosa zelf, naar Amsterdam en spendeerde daarbij bijna 110 miljoen euro. Echter, veel van deze nieuwe aanwinsten hebben de verwachtingen nog niet waargemaakt.

Sosa in een interview met de Volkskrant: “Een team heeft evenwicht nodig. Zonder dat evenwicht is het onmogelijk om op topniveau te voetballen. De beste teams ter wereld hebben vier tot vijf spelers van dertig jaar of ouder, omdat bepaalde dingen niet geleerd kunnen worden maar ervaren moeten worden,” aldus de 26-jarige linkerverdediger.

Luka Modric

In het Kroatische team kan Sosa steunen op de expertise van Luka Modric, die een schat aan ervaring heeft opgebouwd bij zowel Real Madrid als Tottenham Hotspur. “Wat hij doet, is ongelooflijk. Ook als mens. Hij helpt jonge spelers. Een voorbeeld? Dat veel zaken niet zo belangrijk zijn als menigeen denkt. Het maakt niet uit of je om half twaalf of om half een gaat slapen. Allemaal blabla. Als de wedstrijd begint, is alleen belangrijk hoe het zit in je hoofd. Modric kan elke dag voetballen, omdat hij sterk is in zijn hoofd. Alles is mentaal in het voetbal.”

Verbetering onder van ’t Schip

“We hadden te veel nieuwe spelers en we waren geen team’. ‘Onder Van ’t Schip heb ik het idee dat we beter begrijpen wat we moeten doen. Waarom? Dat weet ik niet. We weten hoe we willen aanvallen, hoe we willen verdedigen. Dat is terug te zien in de resultaten, al moet het nog veel beter.”

Jordan Henderson

Over de nieuwe aanwinst van Ajax,  Jordan Henderson heeft Sosa het volgende te melden:  “Hij heeft veel meegemaakt. Als hij iets zegt, weten wij dat hij er honderd procent zeker van is. Als je twintig bent, kun je iets niet zo zeggen zoals hij dat kan. Hij geeft op de training aan wanneer we druk zetten, wanneer we terug moeten. Hij zegt alleen: ‘ga, ga’. Of: ‘blijf, blijf’. We waren niet compact genoeg, om goed te kunnen aanvallen en te verdedigen. De ruimtes waren te groot,’ aldus Sosa.