Oranje tegen Duitsland, Hongarije, en Bosnië en Herzegovina

uefa-nations-league

In de aankomende versie van de UEFA Nations League zal het Nederlands elftal in Divisie A het opnemen tegen Duitsland, Hongarije, en Bosnië en Herzegovina. Deze tegenstanders werden bekendgemaakt tijdens een loting in Parijs.

Na een vierde plaats vorig jaar, neemt Nederland opnieuw deel aan de topdivisie van de Nations League. Het team onder leiding van bondscoach Ronald Koeman verloor vorige zomer in de finalefase op eigen bodem tegen Kroatië en Italië. Spanje won uiteindelijk van Kroatië in een spannende strafschoppenserie tijdens de finale in De Kuip.

Eerder treffen Nederland – Duitsland

Zowel Duitsland als Hongarije zal, net als Nederland, deze zomer deelnemen aan het EK. Bosnië en Herzegovina heeft nog de kans om zich via play-offs te kwalificeren voor het Europees kampioenschap dat in Duitsland wordt gehouden. Nederland en Duitsland zullen elkaar al eerder treffen tijdens een vriendschappelijke wedstrijd in Frankfurt op 26 maart.

De vierde editie van het toernooi introduceert een nieuwe structuur met kwartfinales. De beste twee teams van elke groep kwalificeren zich voor deze fase, en de winnaars van deze wedstrijden zullen deelnemen aan de finale ronde, gepland van 4 tot en met 8 juni 2025.

De openingswedstrijden van de nieuwe Nations League-cyclus zijn vastgesteld voor 5, 6, en 7 september dit jaar. De UEFA zal later het volledige speelschema bekendmaken.

Groepsindeling Nations League, divisie A.

  • Poule A: Kroatië, Portugal, Polen en Schotland.
  • Poule B: Italië, België, Frankrijk en Israël.
  • Poule C: Nederland, Hongarije, Duitsland en Bosnië en Herzegovina.
  • Poule D: Spanje, Denemarken, Zwitserland en Servië.