AZ slaagt er weer niet in om te winnen

az

AZ heeft het niet voor elkaar gekregen om drie punten mee te nemen uit het duel met Almere City. Onder leiding van Maarten Martens leverde het team een matte prestatie in het Yanmar Stadion, zonder te scoren tegen hun tegenstander, wat resulteerde in een 0-0 gelijkspel.

Het is meer dan twee maanden geleden sinds AZ voor het laatst een competitiewedstrijd won. De laatste overwinning dateert van 9 december, toen ze onder leiding van Pascal Jansen met 4-1 wonnen van Almere City. Afgelopen zaterdag probeerden de Alkmaarders opnieuw te winnen van de promovendus in de Eredivisie, maar het ontbrak hen volledig aan overtuiging.

almere-city-az
ALMERE – (l-r) Alvaro Pena of Almere City FC, Riechedly Bazoer of AZ Alkmaar tijdens de Nederlandse Eredivisie wedstrijd tussen Almere City FC en AZ Alkmaar in het Almere City FC Stadion op 10 februari 2024 in Almere, Nederland. ANP ED VAN DE POL

Hoewel AZ de betere kansen op een doelpunt had, wisten ze niet te scoren. Ruben van Bommel miste in de eerste helft net het doel, en kort na de pauze miste Vangelis Pavlidis, de topscorer van de Eredivisie, een grote kans tegen Almere’s keeper Nordin Bakker. Voor AZ waren er verder weinig noemenswaardige kansen. Almere verdedigde sterk en zorgde ervoor dat de subtopper het moeilijk had.

Almere deed ook pogingen om gevaarlijk te worden, maar hun schoten werden steeds geblokkeerd of van richting veranderd. Dit zorgde ervoor dat de wedstrijd weinig vermakelijk was. Naarmate de wedstrijd vorderde, richtte Almere zich steeds meer op het behouden van de 0-0 stand.

0-0

Dit doel werd bereikt, waardoor Almere een belangrijk punt pakte in de strijd tegen degradatie. Met 24 punten uit 21 wedstrijden staat het team van Alex Pastoor op de elfde plaats in de competitie. AZ bezet momenteel de vierde plaats, slechts één punt boven Ajax, dat vandaag SC Heerenveen bezoekt. Bij winst zal Ajax een plaatsje stijgen in de ranglijst.

Eredivisie-Uitslagen en Stand