PSV wint uiteindelijk makkelijk van Volendam 1-5

psv


Op zondag boekte PSV een overtuigende zege tijdens hun bezoek aan FC Volendam. Na een vroege tegenslag in het Kras Stadion herpakten de Eindhovenaren zich en zegevierden met 1-5. Al na een minuut spelen zorgde een eigen doelpunt van PSV-verdediger Jordan Teze voor een 1-0 voorsprong voor Volendam. Twaalf minuten later trok Ismael Saibari de stand gelijk, hoewel PSV daarna nog niet wist te overtuigen. Een moment van opluchting voor het team van Bosz kwam in de 21e minuut, toen een schot van Volendam’s Zach Booth de paal trof.

In de tweede helft kwam PSV beter uit de verf en zakte Volendam weg. Jerdy Schouten maakte in de 52e minuut het beslissende tweede doelpunt. In de slotfase van de wedstrijd scoorden Teze (deze keer in het juiste doel) en invallers Ricardo Pepi en Isaac Babadi, wat de ruime overwinning voor de lijstaanvoerder verzekerde.

psv

Deze overwinning houdt PSV op koers voor hun 25e landstitel, terwijl de ploeg zich ook opmaakt voor de eerste ontmoeting met Borussia Dortmund in de achtste finales van de Champions League, die binnenkort in Eindhoven plaatsvindt. Volendam blijft ondertussen in de degradatiezone met twaalf punten, hetzelfde aantal als de huidige hekkensluiter Vitesse.

Eredivisie-Uitslagen en Stand