Quincy Promes veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf

Quincy-promes


De Amsterdamse rechtbank heeft woensdag voetballer Quincy Promes veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf vanwege zijn rol in de smokkel van meer dan 1350 kilogram cocaïne via de haven van Antwerpen. Het Openbaar Ministerie had een celstraf van negen jaar geëist voor de 32-jarige voormalige speler van Ajax. Promes was afwezig tijdens zijn rechtszaak; hij verblijft momenteel in Rusland waar hij speelt voor Spartak Moskou.

De smokkelactiviteiten vonden plaats eind januari 2020, waarbij twee zendingen cocaïne verborgen waren in een lading zeezoutzakken aan boord van een schip uit Brazilië. Smokkelaars slaagden erin om een lading van 650 kilo van het schip te verwijderen, terwijl de tweede lading van meer dan 712 kilo door de douane werd onderschept. Marylio V. (32) uit Purmerend, een neef van Promes en medeverdachte in de zaak, kreeg ook een celstraf van zes jaar opgelegd, na een eis van acht jaar.

Promes al eerder tot anderhalf jaar gevangenisstraf veroordeeld

In een eerdere zaak werd Promes vorig jaar veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf vanwege een steekincident tijdens een feestje in Abcoude. Hij heeft tegen deze uitspraak hoger beroep aangetekend. Bovendien heeft het hof in een civiele zaak onlangs bepaald dat Promes een schadevergoeding moet betalen aan het slachtoffer, een andere neef van hem. De exacte hoogte van deze vergoeding is nog niet vastgesteld.